Президентът Румен Радев присъства днес на Шестия световен конгрес на

...
Президентът Румен Радев присъства днес на Шестия световен конгрес на
Коментари Харесай

Радев: Правителството харчи много пари, а резултатите са далеч от очакваното

Президентът Румен Радев участва през днешния ден на Шестия международен конгрес на осведомителните организации, който се организира в НДК. В София са над 200 делегати от 100 страни. 
За дотациите на партиите и опозицията
" Надявам се, че партиите ще намерят добър баланс сред техните лични ползи и тези на обществото. Според мен огромният проблем напълно не е в самото финансиране като размер на дотацията. Големият проблем е да има механизъм, който да третира еднообразно партиите във връзка с финансирането. Виждате, че в България ръководещите партии нямат потребност от дотация, те се финансират непосредствено от властта, не се и крият от това. Субсидиите касаят най-много съществуването на опозицията ", съобщи президентът.
" Въздържам се да разясня партии, само че едно е ясно - България не би трябвало да остава без съпротива, тъй като това ще бъде пагубно. Процесите в Българска социалистическа партия крият подобен риск, по тази причина ги проследявам с паника. Ако това се случи, упражняването на властта остава без коректив ", сподели още той.
За българо-македонските разногласия за Гоце Делчев
На въпрос какво мисли за разногласията сред българските и македонските историци за личността на Гоце Делчев, Радев отговори: " В Санкт Петербург споделих доста ясно на целия свят и цитирах бележития български бунтовник Гоце Делчев " - съобщи Радев, като акцентира на думата " български ". Отдавна съм споделил своето мнение. България би трябвало да мисли и да подходи доста по-генерално към този проблем, откакто пропусна късмет да го заложи в по този начин наречения контракт, тъй като това е декларация, не контракт, добави Радев. 

Отношенията с Борисов
Попитан дали е " стоплил " връзките с премиера Борисов, Радев отвърна с въпрос: " Вие в миналото да сте ме чули на открито да приказвам неприятно за България и за българското държавно управление. За разлика от други политици, аз не експортирам българските проблеми отвън граница. Подкрепям положителните планове на държавното управление, само че при изхарчени големи национални и европейски средства, резултатите са надалеч от предстоящото - като размер и като качество.
За медиите и троловете
" Бумът на обществените медии опустошава откритите логаритми за събиране на информацията. Това е едно от провокациите, пред които са изправени медиите. Темата за бъдещето на новините е тематиката за бъдещето за човечеството. Не можем да си представим живота без бурното развиване на технологиите ", съобщи президентът пред делегатите на форума.
Радев открои, че дигитализацията е трансформирала нашите показа за света. „ Изпитваме изострен недостиг от навременна и точна информация. Този развой ще се задълбочава ", счита президентът.
" Финансовите проблеми принуждават медиите да влизат в политически и стопански зависимости, подкопават етичните стандарти. Наемат се армии от полуграмотни тролове да се дискредитират обществени персони ", сподели още президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР