Президентът Румен Радев прикани в Пекин представители на китайския бизнес

...
Президентът Румен Радев прикани в Пекин представители на китайския бизнес
Коментари Харесай

Радев към китайския бизнес: Инвестирайте в България, имаме прекрасни условия!

Президентът Румен Радев прикани в Пекин представители на китайския бизнес да влагат в България.

Условията за нашето бизнес съдействие и партньорство непрестанно ще се усъвършенстват. Приканвам ви да употребявате този прелестен късмет и да инвестирате в България, сподели президентът на българо-китайски бизнес конгрес в посолството ни в Пекин, в границите на държавното си посещаване в Китай, съобщи специфичен делегат на Българска телеграфна агенция.

Към форума имаше огромен интерес, събраха се десетки представители на китайския бизнес, които да обменят контакти с български компании в разнообразни браншове.

Президентът Радев уточни три значими, по думите му, условия за сполучливо съдействие на бизнеса - политическа поддръжка на най-високо равнище и положителни политически връзки сред двете държави; добра бизнес среда и ниски данъци; условия за бърза и ефикасна връзка и връзки сред бизнеса от двете страни.

„ Между България и Китай има отлични политически връзки, учредени на взаимно доверие и дългогодишно другарство, уточни президентът, като добави, че се чака с китайския му сътрудник да разгласят издигането на двустранните връзки на качествено ново равнище. Имате цялостната политическа поддръжка и от двете страни за разширение на бизнес съдействието ни ”, добави Радев.

Той посочи пред присъстващите капиталовите преимущества на България, като уточни, че България освен е член на Европейски Съюз и от това произтичат доста преимущества, а също по този начин е страната с най-нисък плосък налог в Съюза, с най-ниските оперативни разноски, с един от най-високите растежи на брутния вътрешен артикул в Европа, със постоянна финансова система, ниска инфлация и намаляващ дълг.

България дава висококвалифицирана работна ръка, сподели президентът и увери, че държавното управление поставя старания непрестанно да усъвършенства бизнес средата и да понижава административната тежест и бюрокрацията.

По третото посочено от него изискване Радев сподели, че през днешния ден със Си Цзинпин ще обсъдят няколко съответни начинания - да се открие директна въздушна линия Пекин - София; да се открие клон на водеща китайска банка в българската столица, което ще облекчи комерсиалния и капиталовия обмен; разкриване в София на българо-китайски център за развойна активност и нововъведения, като с част от неговия финансов фонд да се поддържат китайски компании, които желаят да развиват взаимно новаторска активност.

За тези от вас, които не считат да разкриват произвеждане в България, има и други привлекателни варианти, сподели още президентът Румен Радев, като добави, че в случай че изнасят продукция за Европа и Европейски Съюз като цяло, България е най-хубавото място за създаване на логистични хъбове - като налози, оперативни разноски, и като съответствие качество - стойност на услугите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР