Президентът Румен Радев прие на Дондуков 2 посланика на Турция

...
Президентът Румен Радев прие на Дондуков 2 посланика на Турция
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди мигрантския поток с турския посланик

Президентът Румен Радев одобри на " Дондуков " 2 посланика на Турция Айлин Секизкьок, с цел да обсъдят двустранното съдействието в региона на сигурността, защитата по общата граница и противодействието на незаконния трафик на хора.

Обща бе позицията, че динамичните промени в Афганистан и произлизащият от това засилен миграционен напън към прилежащите страни изискват деен разговор и съгласуваност на активността на министерствата на вътрешните работи, обявиха от пресслужбата на президента.

Румен Радев даде висока оценка на работата на Тристранния взаимен контактен център за полицейско митническо съдействие сред България, Турция и Гърция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, който той посети предходната седмица. Независимо от въведените ограничения  заради пандемията от ковид, трафикът сред България и Турция продължава да се усилва. Това постанова и увеличение на потенциала на граничните контролно-пропускателни пунктове за улеснение на икономическия продан, туризма и пътуващите жители.

Посланик Секизкьок прикани по време на срещата за облекчение на процеса и по прекосяване на турските жители от и към Европейския съюз през българските гранично-контролни пропускателни пунктове. По думите на дипломата в доста случаи се регистрира доста закъснение на пътуващите жители, които от време на време се постанова да изчакват през целия ден, с цел да преминат през българската граница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР