Президентът Румен Радев, придружаван от съпругата си Десислава, бе на

...
Президентът Румен Радев, придружаван от съпругата си Десислава, бе на
Коментари Харесай

Десислава Радева изненада с неподходящо облекло в Лисабон

Президентът Румен Радев, придружаван от брачната половинка си Десислава, бе на публична двудневна аудиенция в Португалия.

Вчера първото семейство на България бе посрещнато на публична гала в Лисабон от президента Марселу Ребело де Соуза.

За церемонията Десислава Радева бе избрала съвременна, само че несъответствуваща за самата нея и за случая визия. Първата дама носеше риза с обемна пандела в тренда за пролетта. Зеленият колорит на дрехата бе съгласуван с цветовете на националните флагове на България и Португалия, което бе по едно и също време проява на шовинизъм и почитание към домакина. Но и горната, и долната част на облеклото на Радева бяха прекомерно обемни, което чисто образно не изглеждаше добре за нейната фигура. Освен това лекият бриз в Лисабон в допълнение подсилваше чувството за прекомерна ширина на панталона и блузата ѝ.

По-късно на формалната вечеря, дадена от президента Марселу Ребелу де Соуза, във превъзходната неокласическа атмосфера на Двореца " Паласио да Болса " в Порто Десислава Радева носеше класическа черна рокля с тафта и дантела с миди дължина. Тя бе допълнила визията си с двуредна огърлица от перли и гривна в същия звук. От публикуваните от Президенството на Португалия снимки се вижда още, че първото семейство на България очевидно се забавлява в компанията на своя хазаин.

За срещата си с българската общественост в Лисабон на идващия ден Радева бе подбрала още веднъж риза с обемна пандела и необятен панталон, повтаряйки визията си от предходния ден. Разликата бе, че този път тя бе заложила на друга цветова композиция - бонбоненорозова горна част и светлосива долна. Вероятно първата ни дама е почитател на по-свободните облекла, само че за жалост те не са подобаващи за сходни високопоставени визити. Протоколните правила не приветстват обемни фешън решения, изключително за държавни визити.

Очевидно Десислава Радева е трансформирала стила си през последните години. По време на пандемията тя рядко бе виждана обществено, само че при съпоставяне с миналата аудиенция на семейство Радеви в Лисабон през януари 2019 година се вижда разликата в избора ѝ на облекло.

Преди три години брачната половинка на президента бе заложила на семпла визия от черна рокля по тялото и класическо палто на райе. Връхната дреха, отличаваща се с права кройка, бе измежду стилните трендове за сезон есен-зима 2018/2019. Палтото бе на дребни черно-бели квадрати, а материята настоящата естествена вълна. Една стилна композиция, с който мъчно може да се сбърка и която несъмнено съблюдаваше протоколните правила.

Вторият мандат на президента Румен Радев стартира едвам преди няколко месеца. Очакват се още голям брой държавни визити на него и брачната половинка му. Предстои да забележим дали първата дама ще си вземе поука от неудачното си облекло по време на актуалната аудиенция в Лисабон и ще се върне крачка обратно към по-класическия тип или ще продължи да опитва със стила си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР