Президентът Румен Радев представя новото служебно правителство.Точно преди 6 месеца

...
Президентът Румен Радев представя новото служебно правителство.Точно преди 6 месеца
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Президентът представя новото служебно правителство

Президентът Румен Радев показва новото служебно държавно управление.

" Точно преди 6 месеца вие поехте отговорност за ръководството на страната в сложен миг. Знаете прогнозите вещаеха мощно отрицателни сюжети за стопанската система и благосъстоянието на хората. Затова и цели, които насочих към вас, бяха подсилване на сигурността, гарантиране на доставките и събаряне на цената на енергоносителите, с фокус върху ползите на елементарните консуматори, усилване на европейската интеграция и изключително внимание върху покупателната дарба на българските жители ", съобщи президентът.

" Въпреки лимитираните принадлежности на една изпълнителна власт без парламентарна поддръжка, вие успяхте да спрете свободното рухване на страната, да парирате насадените рецесии, да проведете почтени избори и да откриете нови благоприятни условия за възходящо развиване на страната ", добави Румен Радев.

" Достатъчно е да дам образец в един от най-критичните браншове, енергетиката, където единствено за няколко месеца бе осъществен същински скок - беше приключен интерконектора с Гърция, проведоха се първите транспарантни действителни търгове за доставки на полутечен газ, реши се казусът със слотовете и то за десетилетия напред, посредством удвояване на потенциала в Александруполис и постигането на немислимото досега съглашение с Република Турция. В резултат на това се реализира действителна диверсификация и тя се отрази на цената ", добави още президентът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР