Президентът Румен Радев поздрави военнослужещите за празника Сухопътните войски и

...
Президентът Румен Радев поздрави военнослужещите за празника Сухопътните войски и
Коментари Харесай

Президентът Радев поздрави военнослужещите за празника на Сухопътните войски

Президентът Румен Радев поздрави военнослужещите за празника Сухопътните войски и напомни, че датата, на която той се отбелязва, не е инцидентна, тъй като на нея преди 132г. младата българска армия получава бойното си кръщене с блестяща победа при Сливница. На събитието във Военна академия " Г.С.Раковски " участваха военнослужещи, военни ветерани, посетители.

" През последвалите войни българската войска се трансформира в притежател на нашия блян за избавление на поробените български земи, за единство на всички българи. А сухопътни войски стават гръбнакът на тази млада войска и поръчител за нашата териториална целокупност, самостоятелност и суверенитет ", съобщи Радев.

Той означи, че през днешния ден Сухопътните войски са наследници на славните традициите и воинските добродетели на своите предшественици и макар провокациите се развиват и вземат участие интензивно в интервенции по поддържане на мира. Участват интензивно в помощ на популацията.

Президентът означи, че провокациите през днешния ден постановат тези войски да са още по- ангажирани. Той подчертава и върху проблемите пред тях- незадоволителна окомплектованост, невисок обществен статус и възнаграждение, които не подхождат на степента на риска, занижена мотивация и липса на нова техника, веселба на процесите на рационализация и превъоръжаване.

Върховният главнокомандващ показа трендовете в развиването на Сухопътните войски.

" Аз мисля, че отговорът е явен - значимото е да продължите да изпълнявате своите отговорности. Да продължавате да отговаряте на българския народ по най- положителният и заслужен метод, по този начин както и правеха епохи наред и вашите предшественици. Знам, че има насъбран скептицизъм, само че въпреки всичко би трябвало да гледаме с отворени очи за това, което става към нас ",

Радев напомни какви задължения сме поели като член на НАТО и означи, че осъществяването им ще докара до позитивни промени.

Той дефинира като предизвикателство по какъв начин да бъдат употребявани увеличени средства за защита, поради геополитическата конюнктура. Те би трябвало да се употребяват дейно за създаване на бойните качества и за баланс сред хората и техниката.

Модернизацията не е единствено придобиване на съвременна техника, означи още веднъж Радев. Трябва да се обърне внимание на човешкия фактор и мотивацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР