Президентът Румен Радев постави пред турския си колега Реджеп Ердоган

Президентът Румен Радев постави пред турския си колега Реджеп Ердоган ...

Румен Радев постави пред Ердоган въпроса за компенсацията на тракийските бежанци.


Президентът Румен Радев постави пред турския си колега Реджеп Ердоган въпроса за компенсацията на тракийските бежанци. Двамата се срещнаха в рамките на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Искаме открити отношения и затова не трябва да остават открити въпроси, обяви президентът Радев. Той отново се е обявил за ненамесата на Турция във вътрешните ни работи.

"Да разгледа компенсацията на тракийските бежанци, запознах президента Ердоган с промените, които предвиждам в закона за вероизповеданията и той го прие с добра нагласа”, заяви още държавният ни глава.
Румен Радев пред bTV: Вече ставаме силно зависими от Турция Държавният глава с коментар преди срещата си с Реджеп Ердоган
Радев коментира твърденията, че е бил единствения европейски лидер на встъпването в длъжност на Ердоган.

„Моят мандат не се дава от Европейската комисия, нито се избирам от българското правителство. Аз съм избран на този пост от българския народ и действам от негово име", заяви той.

Радев обясни, че Турция е един от факторите които влияят на енергийните доставки и е убеден, че България е естественото продължение на втората тръба на Турски поток.

Източник: btvnovinite.bg