Президентът Румен Радев посети Синодалната палата и разговаря с патриарх

...
Президентът Румен Радев посети Синодалната палата и разговаря с патриарх
Коментари Харесай

Президентът Радев посети патриарх Неофит по повод 150-годишния юбилей на Българската екзархия

Президентът Румен Радев посети Синодалната палата и беседва с патриарх Неофит във връзка 150-та годишнина от основаването на Българската екзархия.

Държавният глава благодари за опцията в този празничен ден да се срещне с предстоятеля на Българската православна черква. Той обърна внимание на изключителната значимост на събитието, случило се преди век и половина и дало тласъка за началото на църковно-народните битки, както и дало знак пред света, че има народ, който не е не запомнил предишното си, само че е подготвен да построява и бъдещето си.

Президентът сложи и въпроса за идната реституция и консервация на Патриаршеската катедрала. Патриарх Неофит от своя страна добави, че духовниците положили труда си и живота си за построяването на Българската екзархия не трябва да бъдат забравени, само че паметта им да пребъдва от жанр в жанр.

По мотив огромната годишнина президентът Румен Радев подари на патриарх Неофит карта на Българската екзархия.

В срещата присъединяване взеха Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод и ик. Николай Георгиев, шеф на отдел "Връзки с обществеността " при Св. Синод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР