Президентът Румен Радев посети град Болярово, където проведе среща с

...
Президентът Румен Радев посети град Болярово, където проведе среща с
Коментари Харесай

Радев посети Странджа: Проблемът е сериозен, няма да се реши с пари

Президентът Румен Радев посети град Болярово, където организира среща с кмета Христо Христов и с управлението на общината във връзка подхванатите дейности за очистване на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа.

Проблемът с чумата по дребните преживни животни е доста сериозен и не се изчерпва единствено с обезщетенията. Става въпрос за поминъка на хората и тяхната орис в този безпаричен граничен регион, съобщи Радев, срещайки се с животновъдите и управлението на общината.

"Ключовата дума е "диалог ". Искам да прикани държавното управление за разговор с протестиращите животновъди и за доста по-интензивен разговор тук, с хората. Начинът на унищожаването на животните унищожава и нежното доверие на тези хора в българските институции. Тази празнота, която се получи сред хората тук и властта, не може да се запълни единствено с финансови обезщетения. Трябва дълготрайна и устойчива политика за възобновяване на поминъка на тези хора. Проблемът няма да се изчерпи единствено с обезщетения - каквито и да са те ", добави Радев.

По думите на президента нужни са административни ограничения, да вземем за пример като запазването на пасищата в региона. Отново се слага и въпросът за проблемите на
петте гранични общини в Ямболска, Бургаска и Хасковска област.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР