Президентът Румен Радев порица бившия министър в негово служебно правителство

...
Президентът Румен Радев порица бившия министър в негово служебно правителство
Коментари Харесай

Президенът критикува Кирил Петков за посещението в РСМ и за Булгаргаз

Президентът Румен Радев порица някогашния министър в негово служебно държавно управление и сегашен министър председател Кирил Петков. Преди началото на конгрес, проведен в София от изданието The Economist, Радев съобщи, че визитата на Петков в Северна Македония е било преждевременно. Президентът също по този начин предизвести Петков за метода на деяние при промяна на бордовете на държавни сдружения с концепцията маниерът да не е сходен на този при държавните управления на Бойко Борисов и ГЕРБ.

" Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен сигнал може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Имал съм откровени диалози с него ", сподели Радев. Той засяга срещата на македонския президент Стево Пендаровски с членове на ОМО " Илинден " скоро след визитата на Петков в Скопие.

Радев към този момент един път разяснява визитата на Петков в Скопие - на 20 януари съобщи, че всяка стъпка, която води до задълбочаване на връзките сред двете страни, би трябвало да бъде подкрепяна. Обобщи също, че има доста положителни сигнали от това посещаване.

По мотив освобождението на шефа на " Булгаргаз " Николай Павлов, което Петков приветства, президентът направи паралел с дейностите на някогашния министър председател Бойко Борисов. Освободеният Павлов е някогашен министър на енергетиката в първото служебно държавно управление на Румен Радев, управлявало страната в интервала 27 януари - 4 май 2017 година

" Когато кабинетът прави смени в управленията на сдруженията, би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ и че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази активност кабинетът няма да се изкушава от наследения управнически модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи. Ако се употребява същият метод, няма да се реализиран по-различни резултати от наследството на Борисов ", уточни Радев.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР