Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави

...
Президентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави
Коментари Харесай

Световните лидери поздравиха българите за Националния празник

Президентът Румен Радев получи приветствени писма от редица държавни глави във връзка отбелязването на Националния празник. Писма до българския държавен глава изпратиха президентите и държавните ръководители на Руската федерация, Съединени американски щати, Република Австрия, Унгария, Кралство Испания, Република Естония, Република Казахстан, Държавата Палестина и доста други. Това оповестиха от пресслужбата на президента.

„ Приемете най-топли поздравления по случай Националния празник – Деня на Освобождението на България от османското робство “, декларира в писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин. „ Руско-турската война 1877-78 година заема изключително място в нашата обща история. Ние почитаме паметта за славните подвизи на съветските бойци и българските опълченци, сражавали се един до друг за независимостта на вашата страна “, отбелязва в писмото си съветският президент. „ Убеден съм, че опирайки се на положителните обичаи на братското другарство, свързващи нашите нации, ще успеем и по-нататък да развиваме взаимоизгодно двустранно съдействие в разнообразни сфери “, показва още Владимир Путин.

„ От името на народа на Съединените щати топло приветствам народа на България с Националния празник 3 март. Оценяваме другарството си с България и сме задоволени от забележителното подсилване на стратегическото си партньорство в последната година “, отбелязва в писмото си президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Караянчева и Радев дойдоха на Шипка

„ По мотив Националния празник на Република България имам голямото наслаждение да Ви предам най-сърдечните си поздравления “, отбелязва в приветствения си адрес федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен. Пожелавам Ви персонално благополучие, а на българския народ - разцвет и ярко бъдеще, добавя австрийският президент.

Кралят на Испания Фелипе VI от свое име, от името на испанското държавно управление и на испанския народ изпраща най-сърдечни поздравления във връзка Националния празник на Република България. „ Желая от все сърце персонални триумфи, мир и разцвет за скъпия български народ “, се показва още в писмото.

„ Бих желал да изразя откровените си благопожелания на Вас и на Вашите сънародници по случай Националния празник на Република България. За нас е огромна наслада, че тази година може да честваме стогодишнина от установяването на дипломатически връзки сред нашите две страни. С задоволство установяваме, че на основата на общи ползи успяхме да изградим извънредно сполучливо и тясно съдействие както в региона на политиката и стопанската система, по този начин и във връзка с решаващи европейски проблеми “, отбелязва в писмото си президентът на Унгария Янош Адер.

"Уверен съм, че можем да способстваме към този развой на президентско равнище: на драго сърце означавам срещата ни предходната година в Будапеща. Бих желал да изразя също откровената си признателност във връзка с Вашата покана да посетя България, уверен съм, че в София ще можем да продължим сполучливо плодотворната си работа, добавя унгарският президент.

„ По мотив Националния празник на Република България - 3 март, позволете ми да предам моите откровени поздравления на Вас и на българския народ. Връзката сред България и Естония стои на солидна основа и съм уверена, че тя ще продължава да се задълбочава и процъфтява “, отбелязва в писмото си президентът на Република Естония Керсти Калюлайд.

„ Уважаеми сътрудник, ще се веселя да Ви поздравявам в Естония през юни т.г. за Срещата на високо ниво на самодейността „ Три морета “. Убедена съм, че задачата на Естония да сложи по-високи цели сполучливо ще развие самодейността в бъдеще и тя ще се разраства за богатството на 12 държави-членки на Европейския съюз от Адриатическо, Балтийско и Черно море, които я образуват “, отбелязва естонският президент.

Керсти Калюлайд пожелава благоденствие и разцвет на България и българския народ.

На Трети март: Русия смъкна цената на газа за България

„ Приемете моите сърдечни поздравления по случай Деня на освобождението на България. Днес България е почитан член на международната общественост “, написа в писмото си президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев. „ С извънредно удовлетворение желая да отбележа, че Казахстан и България са надеждни сътрудници, имаме положителни обичаи и достижения в укрепването на градивния политически разговор и взаимоизгодното съдействие на двустранно ниво и в границите на интернационалните организации “, показва казахстанският президент и пожелава благополучие и преуспяване на народа на България.

„ Имам удоволствието да поднеса на Ваше Превъзходителство и посредством Вас – на Вашето държавно управление и приятелския български народ от името на Държавата Палестина, нейния народ и персонално от свое име, най-горещи и сърдечни поздравления в деня, когато отбелязвате славното Освобождение, желаейки на Вас, на Вашата страна и народ по-нататъшен прогрес и разцвет “, показва в писмото си президентът на Държавата Палестина Махмуд Аббас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР