Президентът Румен Радев покани представителите на държавните предприятия в Китай

...
Президентът Румен Радев покани представителите на държавните предприятия в Китай
Коментари Харесай

Президентът покани представителите на държавните предприятия в Китай да инвестират в България

Президентът Румен Радев предложения представителите на държавните предприятия в Китай да влагат в България. "България има значимо геостратегическо състояние, което не би трябвало да се подценява ", уточни президентът, който чака повече китайски вложения у нас.

По думите му България е извънредно значимо звено от самодейността "Един пояс, веднъж "и ние би трябвало да се борим това стратегическо място да се оползотвори допустимо най-бързо и най-добре.

Президентът е разговарял и с губернатора на китайската провинция Хъбей Сю Цин. "Разбрахме се с губернатора да разработим съответен проект, в който взаимно да идентифицираме области и планове от съвместен интерес и да намерим метод те да се осъществят в избрани периоди - транспортна инфраструктура, енергетика, автомобилостроене, зелена сила, селско стопанство, ай ти-технологии ", сподели българският държавен глава.

Идеята България да работи по съответни планове с управлението на провинция Хъбей ще бъде разисквана и на утрешната среща на Радев с китайския президент Си Цзинпин. "За мен е доста значимо да отворим вратата за китайските вложения на високо политическо равнище ", означи президентът.

Във втория ден от визитата си в Китай президентът Румен Радев направи изявление на Световния стопански конгрес в Далян, прочут като "Летния Давос ". Североизточният пристанищен град е хазаин на форума от 2007 година по самодейност на създателя на Световния стопански конгрес в Давос проф. Клаус Шваб.

Събитието откри китайският министър председател Ли Къцян. Той означи постоянния растеж на китайската стопанска система за първите шест месеца на 2019 година и ниските равнища на безработица. Властите в Пекин ще продължат да се концентрират върху икономическото развиване, осигурявайки непоклатимост. В свят на дълбока взаимна взаимозависимост, сега никоя страна не може да обезпечи развиването си в изолираност, акцентира Къцян.

"В светлината на забавящия се световен напредък считам, че би трябвало да съживим духа на съдействието, защото сме сътрудници или пасажери в една лодка. Рисковете пред световната стопанска система порастват. Наблюдава се закъснение в интернационалната търговия и вложенията. Нараства протекционизмът. Увеличава се несигурността и дестабилизиращите фактори. Всички би трябвало да вземем самодейни ограничения, с цел да се оправим с тях ", уточни той.

Президентът Румен Радев ще направи изявление на форума в границите на сесията-диалог сред китайските държавни предприятия и българската власт. Той ще се срещне с Клаус Шваб, създател и президент на Световния стопански конгрес в Давос. От 2007 година "Летният Давос " се организира всяка година, поредно в град Далян и град Тиендзин, през септември. Идеята за сходна годишна среща на бързо разрастващи се компании, наречени "новите първенци ", е издигната от професор Клаус Шваб през 2005 година.

По-късно президентът Радев ще отпътува за Пекин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР