Президентът Румен Радев подкрепи премиера Кирил Петков, че България на

...
Президентът Румен Радев подкрепи премиера Кирил Петков, че България на
Коментари Харесай

И президентът е срещу санкции при вноса на руски газ и петрол |

Президентът Румен Радев поддържа премиера Кирил Петков, че България на Русия при вноса на газ и нефт. Подобно мнение към този момент показаха и други европейски страни.

" Прав е министър председателят. Ако желаеме да си унищожим стопанската система, да подкрепим наказания за газ и нефт против Русия ", съобщи Радев. 

От думите му стана ясно, че няма да желае оставката на шефа на Националната работа за защита поради случая на Шипка, когато министър председателят Кирил Петков бе замерян със снежни топки. Държавният глава бе безапелационен, че " пробив в сигурността няма, има пробив в разсъдъка ".

" Не е работа на НСО, не е работа на ДАНС или на Министерство на вътрешните работи да рият сняг пред премиера. Тяхна работа е да го предупредят за вероятни провокации и да подсигуряват неговата сигурност. Те това и направиха и получиха персонална признателност от премиера ", уточни Радев.

На реакцията на министъра на превоза Николай Събев да желае оставката на началника на НСО президентът отговори, че " не е работа на министри да дават оценка на службите, изключително когато те са отвън техния сектор ". Работата на министрите е да се борят с тежката икономическа и обществена рецесия и да основават условия за резистентен стопански напредък, сподели Радев.

Той изрази вяра, че офанзивата към службите не е опит за тяхното политизиране, което е било процедура допреди година.

" Силно се надявам ръководещите да не потеглят по този отритнат от обществото ни циничен път ", съобщи президентът.

И изрично отхвърли опцията всяка новодошла власт да прави промени в службите за сигурност, тъй като това ще значи да работят за властта, само че не и за България, изключително в региона на корупцията.

Румен Радев напомни, че неслучайно ръководителите на службите са на мандатна служба. 

" Не желая и да си помисля, че измежду ръководещите и в Народното събрание има хора, които се тормозят да не би някаква сензитивна информация, касаеща битката с корупцията, да стане притежание и на президента ", разяснява още президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР