Президентът Румен Радев отправи сериозни критики към правителството във връзка

...
Президентът Румен Радев отправи сериозни критики към правителството във връзка
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев в специално интервю за Панорама

Президентът Румен Радев насочи съществени рецензии към държавното управление по отношение на подготвяната договорка за покупка на изтребител F-16 от Съединени американски щати. Според президентът последното предложение от американска страна планува съществено понижаване на бойните благоприятни условия на изтребителите, които България ще закупи.


Румен Радев счита, че F-16 е извънредно съвременен аероплан, с доста огромни бойни качества. Предложението от американска страна обаче планува съществено орязване на оборудването на самолетите, които ще закупим от Съединени американски щати.
Румен Радев, президент на Република България: След опорочената процедура за избор, с претекст - малцина, скъпи, само че с огромни благоприятни условия самолети, в този момент се движим към малцина, към момента скъпи, само че с грубо орязани качества самолети.
Американците няма да финансират построяването на оперативно летище, а нужните разноски за " Граф Игнатиево " ще бъдат напълно за наша сметка, предизвести президентът. Бойните машини ще бъдат оборудвани със алегоричен брой ракети въздух-въздух.
Високоточните оръжия за дейности по наземна цел, т.е. главен претекст многоцелеви качества, се е изпарил, няма нито един високоточен арсенал, единствено няколко и то алегорично на брой свободно падащи бомби, които се хвърляха Втората международна война.
Българското държавно управление не е квалифицирано във връзка с американското законодателство и демонстрира доверчивост и непознаване на програмата за продажби на военна техника в чужбина, добави президентът Радев. Според него най-после договорката ще бъде на гърба на военните летци и техници, които ще би трябвало да извършват бойни задания с неуместно съоръжение, и на българския народ, който ще заплати за новите самолети, без да получи съответна отбрана.

В коментар по вътрешнополитически тематики Румен Радев разясни за какво Корнелия Нинова е единственият партиен водач, който е получил обществена поддръжка от президента.
Всяка една съпротива е витално значима за демокрацията във всяка страна. При утвърждаващия се авторитаризъм в България е жизненоважно да имаме мощна съпротива.
Субсидиите за партиите би трябвало да се понижат, поради бедността в България, само че тя не може да бъде и прекомерно ниска, разяснява Румен Радев един от главните политически сюжети през последните седмици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР