Президентът Румен Радев отправи поздрав за днешния 22 септември -

...
Президентът Румен Радев отправи поздрав за днешния 22 септември -
Коментари Харесай

Президентът: И преди столетие, и днес независима България означава справедливост и европейска перспектива

Президентът Румен Радев насочи привет за днешния 22 септември - Деня на независимостта на България.

„ На 22 септември 1908 година с достолепие и смелост българската страна зае своето пълноправно място на интернационалната политическа сцена. За едвам 30 години след Освобождението израсна потомство държавници, което с воля и поредност формулира и проправи пътя на националния ни блян. В тези тежки дни страната ни съумя да стане районен водач и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент “, написа в формалния си профил президентът на страната.

„ Днес сме изправени пред своя личен 30-годишен вододел. Три десетилетия след началото на прехода нашият път напред минава през също толкоз значими провокации, очакващи своето решение “, декларира Радев.

„ И преди столетие, и през днешния ден самостоятелна България значи правдивост, развиване, европейска вероятност. От нас зависи дали ще се задоволим с сегашното си състояние или ще се борим, сходно на предците ни, с цел да моделираме личната си историческа орис “, добавя той.

Нека с разсъдък и самочувствие да работим за построяването на съвременна България. Честит празник, декларира още президентът Румен Радев.

От през днешния ден стартира визитата на държавния ни глава в Съединени американски щати, където ще взе участие в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР