Президентът Румен Радев отново се противопостави на предоставянето от България

...
Президентът Румен Радев отново се противопостави на предоставянето от България
Коментари Харесай

Румен Радев срещу оръжието за Украйна: Няма как да се пазим, ако се намесим ВИДЕО

Президентът Румен Радев още веднъж се опълчи на даването от България на военна помощ за Украйна.

Много хора приказват, без да имат лично мнение, това съобщи пред медиите в Пловдив президентът на страната Румен Радев на въпрос за военната помощ за Украйна.

„ България у предан член на Европейски Съюз и НАТО и е солидарна с нашите сътрудници и съдружници. Но доста хора приказват, без да имат лично мнение. Ако нашите сътрудници им кажат да не дават оръжие, те няма да го създадат. А в случай че им кажат да дават, те желаят тъкмо това. За разлика от нашите сътрудници, България е доста по-близо до този спор, имаме голяма историческа диаспора в Украйна, ние сме доста по-зависими”. Това съобщи от Пловдив президентът Румен Радев.

Очаква се в сряда в Народното събрание да се гласоподава изпращането на военна помощ за Украйна. Според Радев е доста значимо „ да се резервира разсъдъкът в едно такова решение”.

Относно Българска социалистическа партия, той сподели, че управлението на левицата „ ще откри такава дефиниция, че хем да остане в ръководството, хем да остане чисто”, в случай че се вземе решение за изпращане на оръжие.

„ Войната в Украйна ще има вторични талази на дестабилизация. Ще се явят до няколко месеца и чукат на вратата. Един от проблемите ще е огромната продоволствена рецесия “.

Това предизвести президентът Румен Радев при визитата си в Аграрния университет. И добави, че закъсняваме с полемиката за метода на решаването на този голям проблем.

Румен Радев предизвести, че евентуален апетит може да настъпи в редица страни. " Имаме оттегляне от производството на зърнени храни, мляко, млечни творби и месо ", сподели Радев. Според него идеологизацията е нанесла тежки проблеми на селското ни стопанство.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР