Президентът Румен Радев откри 15-то издание на Петропавловския събор на

...
Президентът Румен Радев откри 15-то издание на Петропавловския събор на
Коментари Харесай

Президентът Радев откри събора Хоро се вие край манастира

Президентът Румен Радев откри 15-то издание на Петропавловския събор на националното творчество " Хоро се вие край манастира ". В надпяванията тази година се включват към 4000 участници от страната и чужбина, които през днешния ден и на следващия ден огласяват покрайнините на лясковския манастир " Св. Св. Петър и Павел ".

На двете фестивални подиуми се изявяват и сформира от Сърбия, Унгария, Грузия и Литва. Фестивалът има конкурсен темперамент. При откриването президентът напомни, че началото на празника е сложено преди три десетилетия от Лясковец, Велико Търново и Горна Оряховица и приветства кметовете на трите града, които утвърждават Петропавловския събор като национална среща на единния български дух.
Румен Радев -президент на Република България: За магията на българския фолклор няма възраст. Участието на сформира от чужбина, че за тази магия няма граници. Усещането за непреходната България, тази на мощното българско творчество на устойчивия, жилест български темперамент, на живия християнски дух е изключително мощна тук в тази красива местност и деветвековната сянка на манастира " Св. св Петър и Павел ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР