Президентът Румен Радев отчета своята трета годишнина от встъпването си

...
Президентът Румен Радев отчета своята трета годишнина от встъпването си
Коментари Харесай

Радев не е наясно какви са мотивите на Гешев да отправи искане към КС

Президентът Румен Радев доклада своята трета годишнина от встъпването си в служба. Държавният глава отличи, че страната ни има потребност от смяна.

Президентът и вицепрезидентът направиха разбор на свършената работа през миналата година и оповестиха върху какво ще насочат вниманието си отсега нататък. Президентът Румен Радев разгласи, че ще продължи да работи за отстояването на правовата страна и ще бъде преграда против лобисткото законодателство, което е в прорез с публичния интерес.

Президентът сподели също, че не е наясно какви са били претекстовете на основния прокурор Иван Гешев да насочи питане до Конституционен съд може ли президентът и вицепрезидентът да бъдат разследвани.

Румен Радев е безапелационен, че не е правил нищо неправилно.

Вижте още от изявлението му по тази тематика:
Румен Радев, президент на Република България: Моят претекст не е ориентиран против прокуратурата никога. Моят претекст постоянно е бил за повишение на независимостта и успеваемостта на правосъдната власт. Оставам на вас да прецените за какво тъкмо в този миг основният прокурор внася искане за разглеждане на имунитета на президента. Аз нямам никаква концепция за съответни аргументи, тъй че основният прокурор би трябвало да изясни своите претекстове пред обществото. Във всеки миг чакам Конституционният съд, който откри дело, да се управлява от заложените при основаването на Конституцията правила.  Радев и Йотова регистрираха три години от встъпването си в служба Радев и Йотова регистрираха три години от встъпването си в служба
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова регистрираха третата годишнина от встъпването си в служба.Вижте акценти от тяхната тирада.

Вицепрезидентът Илияна Йотова разгласи, че 2020-та би трябвало да е година на единство с нашите сънародници зад граница. Съобщи, че скоро ще бъде основана Асоциация на българските общности по света.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Политиката ни с потомствените българи не може да се лимитира единствено с издаването на паспорт. И тук би трябвало да сме наясно каква е националната ни цел - българското поданство е въпрос на националната ни еднаквост, връзка сред жителите и страната.
Относно идния избор на съмнение, който ще бъде гласуван на следващия ден, Радев съобщи, че той е продължение на дневния ред на обществото, тъй като, съгласно него, рецесията е екзистенциална.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР