Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като командир на

...
Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като командир на
Коментари Харесай

Президентът назначи заместник-командир на Съвместното командване на силите

Президентът Румен Радев освободи полковник Христо Ганецовски като пълководец на База за командване, ръководство и наблюдаване и го назначи на длъжността заместник-командир на Съвместното командване на силите. Решението ще влезе в действие от 1 януари 2023 година

На гала в Гербовата зала на Президентството президентът удостои Ганецовски с висше офицерско звание " бригаден военачалник ", предава Българска телеграфна агенция. По думите на президента новата служба значи и по-голяма отговорност.

" Динамичните промени в геополитически подтекст и растящите опасности пред националната и групова сигурност изискват Въоръжените сили в доста по-динамичен порядък да развият съответни отбранителни качества, висока подготовка на щабовете и формированията, нараснала оперативна съгласуемост с нашите съдружници ", сподели Радев на Ганецовски. Според президента това постанова дейно командване и ръководство на всички равнища.

Макар и на оперативно равнище, Съвместното командване на силите остава значима част от процесите по обмисляне и подготовка на взаимни интервенции по трите задачи на Въоръжените сили на обмисляне и управление на взаимни национални и многонационални интервенции, както и подготовката, обезпечаването и управлението на контингентите на Въоръжените ни сили по задачи и интервенции зад граница, сподели още Румен Радев. Той добави, че след сполучливата сертификация на батальонната бойна група в Ново село, остават значимите задания по нейното съответно действие и съгласуваност сред Въоръжените сили на другите страни, които вземат участие в нея.

" Свидетели сме на събития и процеси, които изцяло отначало ще пренапишат теорията и практиката по основаване на бойни качества от Въоръжените сили ", съобщи Христо Ганецовски. Той подсигурява, че " няма да пожали време и старания, с цел да извърши със наличие оказаната му чест ".

На церемонията участваха служебният министър на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР