Президентът Румен Радев остана доволен от анализа на работата на

...
Президентът Румен Радев остана доволен от анализа на работата на
Коментари Харесай

Радев впечатлен от състоянието и подготовката на въоръжените сили

Президентът Румен Радев остана удовлетворен от разбора на работата на въоръжените сили през 2020 година Пред публицисти президентът посочи, че в действителност анализът впечатлява със своята искреност, обективност и визионерство какво да се прави отсега нататък.

По думите му въоръжените сили работят в извънредно комплицирана конюнктура като дефицит на запаси, остаряла техника, провокациите с ковид, само че даже и в тези условия военнослужещите извършват своите отговорности, не престават да градят нови качества и вземат участие интензивно в процеса на рационализация на въоръжените сили.

" Ние би трябвало да отделим на въоръжените сили и бранш Сигурност не по-малко внимание, в сравнение с другите браншове като стопанска система, обществена политика, обучение, опазване на здравето и просвета. Без сигурност няма стабилно развиване в останалите браншове ", безапелационен бе Радев.
 Румен Радев прикани държавното управление да чуе най-малко оценките на Съединени американски щати
Румен Радев прикани държавното управление да чуе най-малко оценките на Съединени американски щати

Президентът не бил конкурент, а справедлив коректив

Той даде образец със протичащото се по света - разноските за защита в международен мащаб не намалявали, а растели всяка година , в това число и за миналата. Президентът подсети за свикването на Консултативни препоръки по национална сигурност, с които се опитвал да убеди държавното управление, управлението на Народното събрание и политическите партии за слагане на военнослужещия като екипировка, мотивация, обществено състояние и подготовка във фокуса на развиването на въоръжените сили. " Днес можем да отчетем, че огромна част от тези процеси са в ход с помощта на упоритата работа на МО , на щаба на защитата, на всички командири на българската войска. Мога да изразя със удовлетворение, че за последните 2-3 години въоръжените сили се развиват с темпове, непознати от последните десетилетия ", удовлетворен е Румен Радев.

Той поздрави военният министър Красимир Каракачанов за неговата доста дейна работа човешкият и военнослужещият фактор да бъдат във фокуса на развиването на въоръжените сили, като в тази посока се регистрира огромен прогрес.

Въпреки задоволството за развиването на въоръжените сили, президентът е смутен от някои трендове, които не били в полза на развиването на въоръжените сили. Според Радев това са застрашителното продължение на понижаване на нальота на летците, които охраняват въздушното ни пространство. " Нальотът продължава да бъде рисково дребен и аз чакам енергични дейности, тъй че този проблем да бъде решен допустимо най-скоро време. Знам, че е мъчно, само че би трябвало да се прави всичко допустимо ", настоя президентът.

Румен Радев посочи още, че има заплаха образователната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисляло плана за изтребители. Закъснение има и с бойната машина на пехотата, за което Радев чака да бъде осъществен сериозен напредък и да бъде наваксано изоставането. " Има още доста работа ", уточни той и добави, че най-важното е, че няма тежки катастрофи, свързани с загуба на човешки живот. Той чака още по-мотивирана работа и по-голяма бистрота в тези къси периоди при харчене на обществен запас за задачите на защитата .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР