Президентът Румен Радев осъди действията на руския си колега Владимир

...
Президентът Румен Радев осъди действията на руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Радев за Донецк и Луганск: Нарушаването на международното право няма да доведе до решение на кризата

Президентът Румен Радев осъди дейностите на съветския си сътрудник Владимир Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската национална република. Според президента на България този ход няма да докара до „ деескалация на спора “.

„ Признаването на ДНР и ЛНР от страна на Руската федерация проваля напъните за деескалация на спора в Украйна и води до повишаване на напрежението в целия район “, написа президентът Радев в обществените мрежи.

„ Устойчиво решение на рецесията няма по какъв начин да бъде открито посредством нарушение на интернационалното право и с военни средства “, счита българският държавен глава.

Позицията му идва часове откакто министър председателят Кирил Петков осъди дейностите на Путин. „ Продължаваме да поддържаме териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници. Международното право би трябвало да се съблюдава. Ние, Европейският съюз, ще приказваме в един глас, с цел да ги защитим “, гласи позицията на министър-председателя.

Руският президент към този момент подреди да бъдат изпратени войски в Източна Украйна. Частите би трябвало да обезпечат мира в " националните републики Луганск и Донецк ", които Москва в този момент признава за самостоятелни страни. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР