Президентът Румен Радев определи за груба манипулация думите на премиера

...
Президентът Румен Радев определи за груба манипулация думите на премиера
Коментари Харесай

Президентът: Борисов да каже продължава ли да има бизнес интереси с Пеевски

Президентът Румен Радев дефинира за " груба операция " думите на премиера Бойко Борисов, че началникът на президентския кабинет Иво Христов е обвързван с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" В президентството има един човек, който написа речите на Радев. Един медиен човек, помня го още от BBT – малкия екран на Пеевски”, съобщи нощес Борисов, като добави категорично, че приказва за Христов. Иво Христов още през вчерашния ден напомни, че не е бил в медията по времето, когато се заприказва, че е станала благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи (бел. ред. - Пеевски и досега отхвърля да я е имал.

" Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на Пеевски аз считам за груба манипулация”, съобщи при визитата си през днешния ден в Българска телеграфна агенция Румен Радев, който беше там поради рождения ден на организацията. Той уточни, че Борисов е получил " коледен подарък " с поддръжката, изразена от Ахмед Доган, а ГЕРБ са дали своят вот " за " импортирания от Движение за права и свободи закон за КТБ.

" Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с господин Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес ползи с Пеевски? Продължава ли да разпределя публични поръчки в полза на господин Пеевски? ", запита президентът, представен от bTV.

Според Радев търканията му с държавното управление е поради " пренебрежителното отношение към националния суверенитет”, " скалъпената инспекция от парламентарна комисия (бел. ред. - поради изтребителите " Грипен " ), " прекратената рационализация и разсипията във въоръжените сили ", " липса на бистрота и бетониране на корупцията с новия закон ", " злополуката в вложенията ", " мизерните пенсии " и други

" Това са все неща, които всяват напрежение, даже и моето отхвърлено несъгласие върху новаторските медикаменти. В същото време бяха разпределени големи суми и то в сфери, където има най-малкото проблеми, каквото е санирането “, уточни президентът.

Какво сподели той във връзка на Истанбулската спогодба прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР