Президентът Румен Радев определи визитата си в Русия като пробив,

...
Президентът Румен Радев определи визитата си в Русия като пробив,
Коментари Харесай

От Москва Радев поиска правителството да продължи "пробива му" в отношенията с Русия

Президентът Румен Радев дефинира визитата си в Русия като пробив, тъй като е първото такова посещаване след дълготрайно спиране. Днес българският държавен глава се срещна с съветския министър председател Дмитрий Медведев в Москва, а на следващия ден ще посети сътрудника си Владимир Путин в Сочи.

" Визитата ми към този момент дава резултат. В последните седмици българското държавно управление излезе от летаргията във връзка с Русия. Вече има страсти за възкръсване на плана АЕЦ " Белене ", което допуска и съветско присъединяване ", сподели Радев. Той дефинира дейностите на държавното управление като похвални, само че незадоволителни.

" Положителният подтик от тази среща би трябвало да бъде употребен по най-хубавия метод от българското държавно управление ", разгласи Радев.

В отговор на въпрос на публицисти той сподели, че на срещата с Медведев не е поставяна тематиката за глобите на Европейски Съюз против Русия. " Санкциите не са мотив за заледяване на връзките. Моето мнение за глобите го знаете, само че това е въпрос от компетентността на Европейския съвет, в който България се съставлява от министър-председателя ", сподели още Радев. Той също разгласи, че скоро ще има посещаване на Бойко Борисов в Русия и сподели, че желае да се употребява импулса от срещите му тук.

Българският президент прикани държавните управления на двете страни да работят за директна доставка на газ от Русия през Черно море за България, което било по-добре и за Европейския съюз, както и за други съответни сфери за съдействие.

Той сподели още, че следва 16-ата сесия на междуправителствената комисия по икономическо и научно-технологично сътрудничестово. Един от противоречивите въпроси сред двете страни е за лицензионния режим за произвеждане на военна техника. По думите му били неприемливи условията да се съгласува продажбата на създадена у нас техника в други страни.

 Президентът Радев однесе цветя на паметника на св. св. Кирил и Методий и на паметника на Героите на Плевен.
© Прессекретариат на президента

Президентът Радев однесе цветя на паметника на св. св. Кирил и Методий и на паметника на Героите на Плевен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР