Президентът Румен Радев определи отношенията си с Кирил Петков като

...
Президентът Румен Радев определи отношенията си с Кирил Петков като
Коментари Харесай

Радев: Правителството няма правомощия да ми предлага каквото и да е било

Президентът Румен Радев дефинира връзките си с Кирил Петков като естествени, градивни и в духа на закона. Той добави, че всички решения в страната би трябвало да се базират на закон, като това важи и за НСО и отстраняването на неговия началник.

„ Правителството няма никакви пълномощия да ми предлага каквото и да е било. Никой не е над закона, както е казвал и Кирил Петков “, съобщи Радев.

„ Инициативата за назначение и освобождение на началника на НСО принадлежи на президента, не на държавното управление. Съгласно същия закон има ясно избран орган, който управлява службата и дефинира дали има нарушавания. Това не е нито министър председателят, нито Министерският съвет”, безапелационен е той.

Радев дефинира отправените към него претенции и претекстове като повърхностни и несъстоятелни. „ Тяхната фактология никога не допуска аз да освободя началника на НСО”, разгласи президентът.

Той прикани външните съветници на премиера да не дефинират българите в Македония като малцинство, защото те не са определяни по този начин законово и това може да катализира съществени проблеми с нашата съседка.

Относно Българска народна банка и изборът на нов началник, Радев съобщи, че това е решение на Народно събрание.

„ Очаквам това да способства за сигурността на нашата банкова система, само че явно, колкото по-политизиран е един претендент, толкоз по-трудно се получава “, сподели той.

„ Поведението на Митрофанова отдавана прекрачи допустимите правила на дипломатическата активност, само че това не дава отговор на въпроса ще стане ли по-безопасно извеждането на нашите моряц и какви са вероятностите за доставки на газ “, съобщи Радев.

„ Искам да се обърна към всички дипломати да извършват своите отговорности в обсега на техните пълномощия, да не се месят в нашата политика “, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР