Президентът Румен Радев определи като парадоксално предложението за назначаване на

...
Президентът Румен Радев определи като парадоксално предложението за назначаване на
Коментари Харесай

Президентът видя парадокс в номинацията на Младен Маринов за министър

Президентът Румен Радев дефинира като парадоксално предлагането за назначение на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

" Парадоксално е, министър председателят маха министъра на вътрешните работи поради " мърлявата ", както той се изрази, работа на полицията, а по закон тази работа се възнамерява, провежда, управлява и управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който пък надлежно поради тази мърлява работа се предлага за министър ", разяснява пред публицисти президентът, като разясни, че не схваща това предопределение. Румен Радев откри единадесетото годишно издание на форума “Кариера в България. Защо не? ", което се организира под негов патронаж.

Вчера президентът подписа декрет за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с което откри пътя за лични промени в държавното управление. В момента те се дебатират от депутатите. Очаква се Народното събрание да гласоподава да бъдат освободени от постовете си министрите в оставка на районното развиване Николай Нанков, на превоза Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. На тяхно място се чака депутатите да изберат препоръчаните от премиера Бойко Борисов претенденти за нови членове на държавното управление надлежно Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР