Президентът Румен Радев определи като абсурдни обвиненията към него от

...
Президентът Румен Радев определи като абсурдни обвиненията към него от
Коментари Харесай

Радев смята за абсурдни обвиненията, че се е съюзил с ГЕРБ и ДПС

Президентът Румен Радев дефинира като " неуместни " обвиняванията към него от Българска социалистическа партия, че застава до ГЕРБ и Движение за права и свободи, атакувайки държавното управление.

По думите на Радев лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова показва непознаване на процесите, за които приказва.

" Това, съгласно мен, е неприемливо за един вицепремиер, който взима значими решения. Някъде да сте видели, че аз стоя до ГЕРБ и Движение за права и свободи? Това е неуместно! Много преди митингите да се случат - знаете моята позиция по отношение на политиката на ГЕРБ. Когато площадите бяха празни, аз още тогава снемах доверие. Това е неуместно обвиняване. Нека тези хора да преценяват къде са били тогава и какво са правили”, уточни Радев.

Той, обаче, сподели, че не може да одобри открити апели към политическо номадство.

" Хората са дали своят вот по избран метод. Призивите да стартира политическо номадство в българския парламент изкривяват вота на хората. Очаквам всяка партия да води своята виновна политика, тъй че да притегля членове и да задържа своите с политиката си, а не с апели да напущат други партии, с цел да се присъединяват”, добави президентът.

Той разяснява, че възможни предварителни парламентарни избори мога да бъдат единствено краен вид за излаз от политическата рецесия.

" Парламентарните партии да проявят отговорност ", прикани президентът в коментар за претенции избор на съмнение на държавното управление.

Той добави още, че е рано за въпроса на коя партия ще даде третия мандат.

" Дебатите и самият избор да бъдат ориентирани към решаването на ползите на хората. Изобщо преди да приказваме за диспути, за гласоподаване, за предварителен избор, би трябвало да е ясно, че тук в околните дни и седмици има да се вземат решение доста значими провокации от компетенцията и на настоящето държавно управление, и на настоящия парламент, и те не могат да избягат от тях ", сподели Радев пред български кореспонденти в латвийската столица Рига, където дойде за присъединяване в срещата от самодейността " Три морета ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР