Президентът Румен Радев определи държавния бюджет за следващата година като

...
Президентът Румен Радев определи държавния бюджет за следващата година като
Коментари Харесай

Президентът за Бюджет 2021: Разоряващ и неадекватен на текущите реалности!

Президентът Румен Радев дефинира държавния бюджет за идната година като разоряващ, чиято философия е " след мен и потоп ".

" Бюджетът освен, че не е реален, само че и е към този момент несъответстващ на настоящите действителности. Да не приказваме за провокациите, които ни чакат през 2021 година. Ако сравните методът на българското държавно управление към тези провокации с метода в другите страни, ще си отговорите на въпроса за какво ние сме на последно място в Европа и за какво тази разлика сред нас и другите страни продължава да пораства ", уточни президентът.

Държавният глава обаче няма да наложи несъгласие. Румен Радев съобщи, че никой президент до момента не е налагал несъгласие на държавния бюджет, само че ръководещите би трябвало да мислят какво ще стане със страната след тяхното ръководство. 

" Следващият кабинет ще бъде подложен в извънредно неподходяща обстановка - опоскана хазна, банкрутирали семейства и бизнеси, липса на доходи, нула промени и обществени напрежения, тъй като приходите в този бюджет няма от къде да дойдат, а обществените разноски ще бъдат спрени. Този бюджет ни въвлича във от ден на ден държавни задължения при все по-неконкурентна стопанска система ", акцентира Радев. 

Относно новите ограничения, Радев съобщи, че са " пожарни и закъснели ". " Използването на тази рецесия води до загубите на човешки животи. Години наред медици напущат страната, Здравната каса се източва, закриват се общински лечебни заведения. Лятото, знаете, не се взеха никакви ограничения. А в този момент се пробва да се внуши, че отговорни са болните. Българите умират не поради ковид, а поради хаоса в ръководството на рецесията. Умират от неприятно качество на живот, от блокирането на лекуването на други, не по-малко рискови заболявания ", сподели още Радев и апелира за съблюдаване на ограниченията, с цел да се разтовари колкото може работата на лекарите и медицинските сестри. 

Според президента България би трябвало да даде единодушие за начало на договарянията на Северна Македония, откакто се признаят обективните исторически обстоятелства и процесът по изкоренявана на езика на омразата стане резистентен и необратим.

" Ние имаме най-голямо предпочитание нашите другари от районен съд Македония да получат своята европейска вероятност и тъкмо поради това в този момент би трябвало да изчакаме да се успокоят страстите. Трябва да се въоръжим с самообладание за един открит, спокоен диалог, тъй че да забележим ясно позициите на двете страни и да не се изкушаваме от бързи решения с реплика на успех. Докато зад тази фасада не престават да гният проблемите на Титовия режим и неговата идеология, България, откакто не съумя да включи нашите условия в преговорната рамка, би трябвало да даде единодушие за начало на договарянията, откакто се признаят обективните исторически обстоятелства, когато процесът по изкоренявана на езика на омразата и премахване на нашата еднаквост и суверенитет стане резистентен и необратим ", безапелационен бе президентът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР