Президентът Румен Радев очаква задълбочен анализ за действието на местните

...
Президентът Румен Радев очаква задълбочен анализ за действието на местните
Коментари Харесай

Радев: От 1 септември у нас трябваше да заработи системата за ранно предупреждение за природни бедствия

Президентът Румен Радев чака изчерпателен разбор за действието на локалните управляващи и страната след наводненията в Царево. Посочи още, че системата за ранно предизвестие за естествени бедствия е трябвало да стартира да работи в България от 1 септември.

" Когато се случи наводнението в Карловско, спомнете си по какъв начин изглеждаха тези села, с какъв брой дървена маса ка от дворовете на хората. В Карловско нямаше желтви, само че от първите часове там бях мобилизирани армията, пожарна и Министерство на вътрешните работи, модули екипи, екип от София, хеликоптер, министри. При едно такова злополучие най-важно е избавяне на човешкия живот, готовност на всички институции, по-късно обезпечаване на естествени условия на битие, недопускане на болести и епидемии ".

Който има упоритостта да реформира службите би трябвало да познава законите, структурата, дилемите и функционалностите на тези служби, както метода им на взаимоотношение с задграничните сътрудници. Така президентът отговори на въпрос на Българска национална телевизия по отношение на предлагането шефовете на служби към този момент да се назначават от министър-председателя.

Реформа не значи да смени управлението с така наречен наши хора от записа - желая да видя какво оферират, тъй че в случай че имат някакви хрумвания, да ги сложат на масата

Радев уточни, че настоящето управление на ДАНС е получило предходната година премия за извънреден принос за националната сигурност на Съединени американски щати и западните съдружници и битка с хибридните въздействия

Тази премия се дава единствено един път годишно, единствено на една страна. Тези, които желаят да обезглавят службите, желаят да отстранен това управление на ДАНС. По този метод те обезсмислят оценката, дадена от нашите сътрудници. Нека се схванат когато приказват за посолството, в действителност против посолството ли потеглят "

Президентът сподели още, че по време на " Мача на вярата " с премиера Николай Денков са разискали редица значими провокации пред страната

" Надявам се държавното управление да постъпи оптимално умно, тъй че да ръководи в полза на България и българските жители ".

Радев оцени като почтена постъпка подадената оставка на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров

" Петър Тодоров е човек с достолепие и чест, който не може да следи по какъв начин под него се унищожава системата и по какъв начин се вършат назначения, единствено с цел да се извърши сюжетът от записа ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР