Президентът Румен Радев очаква четиримата български военни пилоти, които първи

...
Президентът Румен Радев очаква четиримата български военни пилоти, които първи
Коментари Харесай

Румен Радев: Българската авиация отдавна се нуждаеше от нов изтребител

Президентът Румен Радев чака четиримата български военни водачи , които първи отпътуват на образование за хвърчене с Ф-16 в Съединени американски щати, да допринесат за модерното развиване на Военновъздушните сили на България .

Това стана ясно от информацията за извършена среща на президента с четиримата.

Българската авиация от дълго време се нуждаеше от нов изтребител със модерни отбранителни качества, съобщи президентът. Той пожела триумф на летателния състав, който първи ще премине образование за асимилиране на летателната техника.

Радев акцентира, че идното образование е сериозна инвестиция от страна на българската страна, огромно самопризнание, само че и огромна отговорност за младите водачи.

Първите военни водачи, които ще преминат образование за асимилиране на многоцелеви изтребител F-16 BLOCK 70 в Съединени американски щати са майор Стоян Петков, капитан Александър Велинов, капитан Тодор Тодоров и старши лейтенант Симеон Георгиев .

На срещата при президента, както и на срещата в министерството на защитата с министър Красимир Каракачанов по-рано, взе участие и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков .

Припомняме, президентът Румен Радев е боен водач и някогашен командващ Военновъздушни сили на България. Той бе един от малцината, които изпълняваха рискови фигури от висшия пилотаж - " Кобра " и " Камбана " по време на демонстрации и на авиошоуто БИАФ, което се организираше на летище " Граф Игнатиево ".

При визитата си във Франция Радев пилотира изтребител " Рафаел " .
 Над 3 години е образованието на първите ни военни водачи за Ф-16
Над 3 години е образованието на първите ни военни водачи за Ф-16

Първо учат спецанглийски, след това - ръководство на витлов самолет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР