Президентът Румен Радев обяви прехода в България от социализъм в

...
Президентът Румен Радев обяви прехода в България от социализъм в
Коментари Харесай

Президентът: Когато се задушава свободата на медиите, се заглушава гласът на гражданите

Президентът Румен Радев разгласи прехода в България от социализъм в народна власт за комплициран и многовекторен развой. Държавният глава направи изявлението си на форума " 30 години от смяната ", проведен по случай 25-годишнината от работата на фондация " Фридрих Еберт " в страната.

Според Румен Радев преходът е отворил очите на хората, че когато властта се лишава от жителите и се концентрира в тясна група хора, " неизбежно този стеснен кръг употребява институциите и медийни принадлежности, с цел да упражнява власт в полза на тяснопартийни и персонални ползи ".

По думите на президента и през днешния ден стоят въпроси като дали устоите на нашата страна са демократични и правови; обезпечена ли е необратимостта на демократичните процеси и други

 Президентът: Когато се задушава свободата на медиите, се заглушава гласът на жителите
© Велко Ангелов

В изброяване на образци от предишното и в този момент, Румен Радев сподели: " Когато, обратно на правилата на парламентаризма, Народното събрание е подвластен от държавното управление и не може да го управлява, както е обещано по Конституция, ерозира разделянето на управляващите, ерозира и самата същина на парламентаризма, която е в основата на нашето демократично ръководство. Когато се задушава свободата на медиите, се заглушава и гласът на жителите. Когато корупцията по високите етажи на властта остава безнаказана, жителите губят доверие в правовата страна. Когато ръководството става непрозрачно и безотговорно, когато се харчат запаси, а качеството не дава отговор на изразходваните средства, жителите губят доверие в ръководството ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР