Президентът Румен Радев обяви нова инициатива на оглавяваната от него

...
Президентът Румен Радев обяви нова инициатива на оглавяваната от него
Коментари Харесай

Спортувай с президента! - Румен Радев започва нова инициатива

Президентът Румен Радев разгласи нова самодейност на ръководената от него институцията. Тя е под надпис " Спортувай с президента " и бе показана от президента в заключителното му изявление на днешната конференция " Спортът, децата и бъдещето " с присъединяване на специалисти в региона на медицината, логиката на психиката, педагогиката, физическото образование, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трябва да излезем от говоренето за спорта като нещо нереално и е време да има персонална ангажираност на всички равнища, уточни президентът. Той заявява, че ще покаже персонално, че може и би трябвало да бъде зает.

Президентската институция не дефинира политиката в региона на спорта, нито се намесва в тази активност, само че има желанието да бъде сътрудник, уточни в речта си Радев. " Имаме мрежа на виртуални зависимости, в която от ден на ден пропадат децата ни, мрежата и на обездвижването, на апатията. На тях би трябвало да противопоставим друга мрежа - от съидейници за всеобщ спорт измежду децата ни, и президентската институция желае и ще бъде сътрудник в нея ", означи той.

Радев прикани институции, публични организации, учебни заведения, общини, тимове, федерации, медии дружно да обединят старания, с цел да имат бъдеще децата ни.

Държавният глава означи част от показаните данни и заключения на полемиката, съгласно които децата не спортуват задоволително, има проблеми със здравния и физическия им статус, със зависимости, в това число и виртуални. Проблемите би трябвало да са ясни и да стават притежание на обществото, на виновните институции, означи президентът. Той открои ролята на фамилията и на учебното заведение в приобщаването към спортните действия, на общините и представителите на локалната власт, както и на другите институции.

Ако желаеме да имаме здрава, трудоспособна нация, ние би трябвало да влагаме извънредно доста в профилактиката, а не в лекуването й, а сега големите средства отиват за лекуване, и оскъдни средства - за профилактика, за спорт, означи президентът на конференцията, проведена в Националната спортна академия " Васил Левски ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР