Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи първия мандат на

...
Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи първия мандат на
Коментари Харесай

Радев връчва първия мандат на 15 май

Президентът Румен Радев разгласи, че ще връчи първия мандат на 15 май.

„ Измина цял месец от свикването на Народното събрание, а все още то не е произвело никакъв резултат. Безумно е народни представители да приказват за нови избори, без да са изпълнили най-малко част от уговорките си към своите гласоподаватели ”, сподели държавният глава пред публицисти във вторник.

„ Партиите отхвърлят да поемат отговорност за ръководството на страната, а желаят и да вържат ръцете на служебното държавно управление и да го оставят без бюджет. Това е безконтролно към хората и страната ”, сподели още той.

„ Ще връча мандата идващия понеделник, 15 май. Разчитам това време да се употребява по най-хубавия метод и от Народно събрание, и от партиите ”, сподели Радев.

Той отхвърли да е посочвал съответни дати, до които Народното събрание ще работи.

По въпроса с атентата против основния прокурор, Радев сподели, че е значимо час по-скоро да се открият както причинителите, по този начин е уредниците и подбудителите.

„ Българите чакат най-сетне прокуратурата да се заеме с действителната битка с корупцията и престъпността ”, сподели Радев. „ Служебните държавни управления внесоха голям брой сигнали за обилни престъпления и корупция, само че все още няма напредване по тези сигнали ”, сподели Радев.

Рисковете са огромни за избори през септември, уточни още президентът.

„ Това значи България да загуби инерцията на това, което е постигнала досега, да загубим не просто пари, а опция за ускорение на промените за рационализация на страната. Големият риск е от още по-малка изборна интензивност. Логично е да се създадат всички опити за сформиране на държавно управление с първи мандат, тогава вероятността е най-голяма ”, сподели Радев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР