Президентът Румен Радев обвини държавата, че е абдикирала от спорта

...
Президентът Румен Радев обвини държавата, че е абдикирала от спорта
Коментари Харесай

Радев: Държавата се отдръпна от спорта и той беше изместен от затлъстяване и агресия

Президентът Румен Радев упрекна страната, че е абдикирала от спорта през последните десетилетия и по този метод е провокирала наклонност на болести, затлъстяване и експанзия измежду популацията и изключително измежду младежите.

Радев приказва през днешния ден по време на учредяването на публичен съвет за спорта към президентската институция. Той изрази убеденост, че " опитът, експертизата и желанието " на членовете на съвета ще допринесат за развиването на българския спорт, за който по думите му би трябвало да се " приказва с паника ".

" Негативните трендове през последните десетилетия в нашето общество не подминаха и спорта. Държавата освен понижи фрапантно финансирането на българския спорт, само че тя се отдръпна от редица значими помощни, регулаторни и координиращи функционалности. Вече се радваме и на един орден от олимпиада. Масовият спорт се отдръпна от учебните заведения, от младежите и беше преместен от заболяванията, затлъстяването, експанзията ", сподели президентът.

" Като всеки бранш в нашето общество спортът също изживява рецесия. Говорим най-много за всеобщия спорт. Точно това е и една от главните цели на този публичен съвет - с вашата експертиза, с вашия опит, с вашата мотивация и визия да създадем по този начин, че да се основат условия за рационализиране на системата на българския спорт, да върнем младите към спорта, спортът да се върне назад в учебните заведения. Само тогава ще имаме здрава нация и единствено тогава можем да имаме и високо спортно майсторство ", добави президентът.

Радев прикани да " почитаме спорта, тъй като здравето е капитал ". " Широкият функционален диапазон на организма е голямо преимущество в актуалния свят. В актуалния свят спортът е безвъзвратен фактор на публичното развиване ", сподели още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР