Президентът Румен Радев обсъди кога ще имаме система за спешна

...
Президентът Румен Радев обсъди кога ще имаме система за спешна
Коментари Харесай

Кога ще има система за спешна медицинска помощ по въздуха?

Президентът Румен Радев разиска по кое време ще имаме система за незабавна здравна помощ по въздуха с представители на изпълнителната власт.

Предвижда се системата да бъде обвързвана с плана за създаване на 10 високотехнологични мозъчно-съдови центрове за диагностика в разнообразни райони на страната, тъй че да обгръщат цялото население.

Това ще даде опция за оказване на своевременна лекарска помощ на потърпевши в границите на по този начин наречения златен час.

Държавният глава оцени високо подхванатите дейности от министър Събев и ангажираните с реализацията на плана институции за образование и подготовка на екипите, тъй че системата за здравна помощ по въздуха да проработи незабавно след приемането на техниката.

Обща беше позицията за привличане на допустимо най-широка експертиза в основания координационен щаб за създаване на системата.

Обсъдена бе и вероятността системата за незабавна помощ по въздуха да бъде интегрирана в границите на към този момент съществуващата инфраструктура във връзка с локация, навигация, осведомително и информационно обезпечаване, което да усъвършенства средствата по нейната употреба и поддържане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР