Президентът Румен Радев нямаше какво да направи. Аз за разлика

...
Президентът Румен Радев нямаше какво да направи. Аз за разлика
Коментари Харесай

Борисов за срещата Радев - Георге Иванов: Президентът нямаше какво да направи, той е него гост, не мой

Президентът Румен Радев нямаше какво да направи. Аз за разлика от него, постоянно съм бил доброжелателен. Когато към този момент е тук, по какъв начин да постъпи, той е негов посетител, не мой. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти на летището във връзка отхвърли му да се срещне с македонския президент Георге Иванов и срещата сред президентите на България и Македония през днешния ден, съобщи „ Фокус “.

„ Ако беше мой посетител и аз щях да го приема, само че е посетител на президентската институция “, съобщи той. „ По този метод демонстрирам отношението си към сътрудниците от Гърция и в Македония, към Ципрас и Заев, моите политически съперници като европейски социалисти, само че храбри, смели и виновни “, уточни Бойко Борисов. Попитан вижда ли разлика в позициите на президентството и държавното управление по отношение на Македония Бойко Борисов разяснява:

„ Не виждам разлики на процедура. Президентът Радев приключва с: „ да се преодолее всичко, което пречи за отиването на Македония в Европейски Съюз и НАТО “. Нали по този начин приключва? Това всичко е от нощес “.

„ Да ме подлага на критика е право на президента Радев, той единствено това прави в последно време. Няма да се въвеждам в тематиката “, посочи министър председателят. „ Вродената ми невзискателност пречи да кажа, че генерации политици преди мен не направиха Договора за добросъседство. Не можаха, а желаеха. Ние го постигнахме “, уточни Борисов.

„ Ако има смяна на името, незабавно ще седнем с сътрудниците, ще напишем в допълнение в съглашението, това, което се е трансформирало. Ще го защитим и ще го пуснем за ратификация в парламентите “, изясни той.

„ От кое тичам, толкоз срещи организирахме. Какъв разговор да проведа през днешния ден с Георге Иванов, какво да му кажа, доста хубаво си направил, като знам какво струваше на всички месеци наред. Нека да преспим, да го обмислим “, разясни Бойко Борисов. „ Спорът е сред Гърция и Македония, в случай че не го решат - си е тяхна работа “, сподели още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР