Президентът Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция

...
Президентът Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция
Коментари Харесай

Станка Желева: Румен Радев няма демократични позиции

Президентът Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и идея за развиването на България. Това счита Станка Желева, дъщерята на президента Жельо Желев.

Тя излезе с сериозно писмо към президента.

„ Това писмо е написано, тъй като, съгласно мен е обезпокоително това, което се случва сега, тревожна е позицията на президента. Той би трябвало да уравновесява нещата и България да върви към Европа, към демокрация”, разяснява Желева пред Нова ТВ.

„ За мен е извънредно тревожно, че се чуват апели за излизане от Европейски Съюз, от НАТО, за което пропагандират от всякакви партии. Войната в Украйна беше катализатор за неговата позиция. Той не е твърдо и намерено, само че въпреки всичко зае позицията на Русия. Той отхвърли да бъде изпратено оръжие към Украйна. Подигравка беше да им прати бронежилетки и каски, които нищо няма да оказват помощ на хората”, съобщи Желева.

„ Скандално е, че президентът не излезе да заеме позиция против арогантното държание на съветската посланичка. Как не излезе и не сподели, че дипломат не може да се държи по този метод?, попита Станка Желева.

„ Именно заради позицията на президента има толкоз висок % на хора, които не осъждат войната. Генерал Радев е един боен. Сигурно е доста надарен водач. Но президентската институция е друго. Този човек няма визия, идея за България. Не мога да приема, че този човек не може да осъди държанието на съветския посланик”, сподели Станка Желева.

Тя насочи рецензии и към Стефан Янев.

„ Неговото протеже – военачалник Янев, единствено преди 2 дни направи партия, която ще взе участие на избори и желае да обере целия избор на националисти. Индиректно споделиха, че е по-скоро на страната на Русия”, разяснява Желева.

„ Президентството наподобява на казарма – има единствено военни, хора, които работят за разнообразни служби. Може на следващия ден да разгласи военно състояние. Този човек няма демократични позиции”, счита Желева.

Попитана са сближените позиции на президентството с ГЕРБ, тя сподели: „ Цялото задкулисие е обвързвано с тях. Както сближиха позиции „ Възраждане” и ДПС”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР