Президентът Румен Радев няма да налага вето на поправките в

...
Президентът Румен Радев няма да налага вето на поправките в
Коментари Харесай

Радев издаде указа за обнародване на Закона за здравето, но сезира Конституционния съд

Президентът Румен Радев няма да постанова несъгласие на поправките в Закона за здравето, които през вчерашния ден бяха признати от Народното събрание. Държавният глава към този момент е издал указа за обнародването за закона, оповестиха източници на Tribune.bg.

Поправките дават пълномощие на Министерски съвет да афишира изключителна епидемиологична конюнктура при потребност.

Законът беше нужен, с цел да може държавното управление и здравният министър да имат нужните пълномощия без да бъде удължавано изключителното състояние след 13 май.

Законът ще влезе в действие след обнародването му в Държавен вестник.

От " Дондуков " 2 обаче декларират планове са сезират Конституционния съд за избрани текстове, които съгласно Радев били в несъгласие с Конституцията.

" Държавният глава Румен Радев неведнъж е призовавал виновните институции към планувано и управляемо излизане от изключителното състояние. Липсата на проект от страна на Министерски съвет докара до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния вероятен миг и то с неразбираеми и спорни разпореждания. За да не се прекъсва обществената и икономическа поддръжка за пострадалите жители и бизнеса в условия на рецесия, растяща безработица и загуба на приходи, президентът подписа декрет за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето ", оповестиха от прессеретариата на президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР