Президентът Румен Радев не смята, че македонският премиер Зоран Заев

...
Президентът Румен Радев не смята, че македонският премиер Зоран Заев
Коментари Харесай

Румен Радев посика Анекс към Договора с Македония

Президентът Румен Радев не счита, че македонският министър председател Зоран Заев се е извинил за думите си, че Илинденското въстание е македонско.
„ А вие чухте ли, че има опрощение? Аз не чух опрощение. Във Facebook - това не е опрощение “, сподели той по време на честванията за Военноморски сили.
Радев съобщи, че Заев уточни грешката, само че не е коригирал думите си.
„ За мен е необяснимо, че българското държавно управление не реагира по този начин, както би трябвало да се реагира. Недопустимо е и не одобрявам евроатлантическата вероятност на Македония да става за сметка на българската история, еднаквост и суверенитет. Не може дълготрайните ползи на България да стават жертва на краткотраен политически ПР “, съобщи президентът.
Той „ чака от българското държавно управление ясно заложени параметри и искрено споделени по формалния метод на нашите връзки с Македония “.
Президентът счита, че клаузите от Договора за добросъседство с Македония би трябвало да бъдат включени в преговорния развой на страната за участие в Европейски Съюз.
„ Имаме всички учредения и за спомагателен анекс към контракта и за включване на клаузите от този контракт разширени в глава 35 от преговорния развой на Република Македония за участие в Европейски Съюз “, сподели Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР