Президентът Румен Радев назначи бригаден генерал Валери Цолов на длъжността

...
Президентът Румен Радев назначи бригаден генерал Валери Цолов на длъжността
Коментари Харесай

Радев връчи генералски пагони на двама военни

Президентът Румен Радев назначи бригаден военачалник Валери Цолов на длъжността пълководец на Съвместното командване на силите и го удостои с висше офицерско звание „ генерал-майор “, също считано от 1 септември 2021-а година. С указа бригаден военачалник Валери Цолов е освободен от длъжността заместник-командир на Сухопътните войски.

Полковник Тодор Тодоров бе назначен на длъжността пълководец на Командване за логистична поддръжка от президента, който го удостои с пагони на бригаден военачалник.

Румен Радев акцентира на церемонията:

„ Тези виновни назначения идват сега на усложнена среда за силите, в миг в който въоръжените ни сили са в развой на промяна. Именно тези процеси слагат редица нови провокации пред въоръжените ни сили, свързани с дълбока промяна - на системата за подготовка, на планирането, организирането и воденето на взаимни интервенции на системата за логистично обезпечаване “.

Генерал-майор Валери Цолов съобщи от името на удостоените:

„ На нашите рамене стоят дилемите и отговорностите за основаване на едно обикновено и стабилно движение, с цел да можем да доусъвършенстваме нужните оперативни качества в Съвместното командване на силите за обмисляне и осъществяване на взаимни интервенции по трите задачи на въоръжените сили и създаване на нужните качества в командването за логистична поддръжка “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР