Президентът Румен Радев направи първи коментар по повод изнесения от

...
Президентът Румен Радев направи първи коментар по повод изнесения от
Коментари Харесай

Радев: Атаките срещу мен и семейството ми придобиват уродливи измерения

Президентът Румен Радев направи първи коментар във връзка изнесения от прокуратурата запис на диалог сред него и командира на Военно-въздушните сили (ВВС) ген.-майор Цанко Стойков. Държавният глава разяснява проблема в Техническия университет в Габрово.

"За страдание, през вчерашния ден Прокуратурата девалвира две значими за опазването на държавността понятия - "държавна измяна " и "нарушение на Конституцията ", като ги използва като медийна сензация в запитването си до Конституционен съд, а в следствие ги стимулира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха ", съобщи президентът.

"Атаките против мен и фамилията ми не са спирали, само че към този момент получават уродливи измерения и с водят без оглед на средствата. Както виждате, тези практики демонстрират още един път какъв брой остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока правосъдна власт и нейната самостоятелност. Защото от независимостта на прокуратурата зависи по какъв начин ще наподобява и държавността в България ", добави Радев.

БЛИЦ напомня, че следствие, при което са употребявани специфични разследващи средства (СРС) и е записан диалогът сред двамата, е станало причина основният прокурор Иван Гешев да се обърне към Конституционния съд (КС).

Преди дни Гешев изиска пояснение на текст от конституцията, който визира имунитета на президента против наказателно гонене.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР