Президентът Румен Радев направи обръщение във връзка с вчерашната ситуация,

...
Президентът Румен Радев направи обръщение във връзка с вчерашната ситуация,
Коментари Харесай

Радев настоя да се преразгледа решението за охрана от НСО на Доган и Пеевски


Президентът Румен Радев направи послание по отношение на вчерашната обстановка, разиграла се на плажа в парк „ Росенец “ сред охранители на Ахмед Доган и някогашния министър Христо Иванов.

Днес имах диалог с началника на НСО. Участвалите във вчерашното събитие охранители са чиновници на НСО. В ход е служебна инспекция за държанието и пълномощията на съответните чиновници, посочи президентът.

Отдавна заявих, че господин Пеевски и господин Доган не би трябвало да се охраняват от НСО. Но това зависи от премиера, акцентира Румен Радев. И напомни, че тричленна комисия взема решение кого в допълнение ще охранява НСО. Тази комисия включва ДАНС, Министерство на вътрешните работи и началника на службата. А Министерство на вътрешните работи и ДАНС са подопечни на премиера. Те дефинират дали към някого има опасност, добави президентът.

Именно по мое гледище предходната година НСО събра тази комисия и още веднъж се прегледа потребността от такава защита на Пеевски и Доган. Тогава тя бе доказана. Днес настоях още на следващия ден тази тричленна комисия да бъде свикана и още веднъж да бъде прегледана нуждата от защита от НСО на тези лица, сподели още Радев.

Очаквами ресорнатакомисия в Народното събрание да си свърши работата като надзор над работата на НСО. Редно е прокуратурата да извърши инспекция за парк „ Росенец “, счита президентът.

През 2015 година е признат закон, който на процедура лиши пълномощията на президента върху действителен надзор над службата. Контролът е в Народното събрание. Ако някои не могат или не желаят да въдворят ред в службите, само че ми вменяват това, дано ми се възстановят пълномощията за това, прикани президентът.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР