Президентът Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на

...
Президентът Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на
Коментари Харесай

Президентът наложи вето на сделката за нови изтребители


Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху закона за одобрение на договорите, свързани със самолети F-16 Block 70. Това оповестиха от президентската институция. Поради значимостта на тематиката, някогашният пълководец на Военновъздушни сили, който подлагаше на критика неведнъж ръководещите за избора на аероплан, държи и устно да си отбрани претекстовете. По тази причина Радев ще направи изказване пред медиите в сряда, от 18.00 часа в Президентството, след завръщането си от държавно посещаване в Хърватия.

" Президентът на Република България не е срещу F-16, дано да сме наясно. Президентът до момента не е коментирал самолети, макар, че съм летял и на трите. Но президентът е за това - не просто да си купим аероплан от нашия стратегически сътрудник, а този аероплан да има качества. Има тук огромни разлики”, разяснява Румен Радев пред българските посланици предходната седмица.

Пак пред дипломатите ни в същия ден министър председателят Бойко Борисов разгласи, че той е настоял да платим вкупом цялата сума до 2,2 милиарда, тъй като сега можем да си го позволим, а и с цел да нямаме борчове. Президентът обаче предвижда, че сумата няма да остане същата и ще набъбне още.

Четирите контракта за покупката на новите изтребители и нужните за тях муниции бяха утвърдени от Народното събрание на първо и второ четене на 19 юли след близо петчасови диспути. Покупката на новите самолети раздели Оперативна програма и по този начин Вътрешна македонска революционна организация дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържа договорката, до момента в който НФСБ и " Атака " плюс " Воля " се оповестиха срещу страната да прави този разход в този момент.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР