Президентът Румен Радев наложи вето върху част от Закона за

...
Президентът Румен Радев наложи вето върху част от Закона за
Коментари Харесай

Президентско вето върху част от Закона за държавната собственост

Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху част от Закона за изменение на Закона за държавната благосъстоятелност, признат от 44-то Народно заседание на 10 октомври 2018 година, оповестиха от прессекретариата на президента.

Справедливостта и честността на приватизационния развой обяснимо са във фокуса на обществото, тъй като посредством този развой в частни ръце минават богатства, основани с труда на доста генерации. Поради това законовите правила би трябвало ясно и тъкмо да контролират разпореждането с държавната благосъстоятелност.

С признатия закон се основава опция за скрита приватизация на сдружения от забранителния лист по Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

"Общественият интерес изисква разпореждането с държавно или общинско имущество да се подчинява на ясни правила, които да го охраняват във всички случаи. Това се отнася с още по-голяма мощ за разпоредбите, по които се реализира приватизацията на такова имущество. Въпреки направената в претекстовете за приемането на закона поръчка, че няма да се трансформира всъщност досегашната идея на законодателя, новите правила засягат съществени детайли и правила за правата на страната в търговски сдружения и за приватизацията ", показва в претекстовете си президентът.

Президентът постанова несъгласие с разбирането, че е неприемливо правната уредба да се трансформира от средство за отбрана в законодателни решения, които повреждат публичния интерес, прецизират от пресслужбата.

Президентът наложи несъгласие на разпореждания от Закона за приватизацията

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР