Президентът Румен Радев награди с почетен знак актьора Васил Михайлов

...
Президентът Румен Радев награди с почетен знак актьора Васил Михайлов
Коментари Харесай

Президентът награди актьора Васил Михайлов за заслуги в културата

Президентът Румен Радев награди с почетен знак артиста Васил Михайлов за приноса му към българската нематериалност и просвета и във връзка неговата 80-годишнината.

Държавният глава връчи оценката на актьорът в сряда вечерта на сцената на спектакъл " Българска войска " . Именно на тази сцена Михайлов играе повече от 50 години. Снощната му роля бе на Стоян Глаушев в постановката " Железния светилник ".

Още дълги години бъдете капитанът на българската героизъм и на националната обич. Това пожела президентът на Васил Михайлов, който е изиграл стотици функции на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на капитан Петко челник в едноименния сериал.

Румен Радев подчертава, че за него е чест да засвидетелства респект и признателност от името на целия български народ.

" Вие сте челник, превдварително решен като наш съвременник, вие сте хан, военачалник, хаджия, хъш, вие сте човек с горда външност и неподражаемо мъжко наличие ", обърна се президентът към Васил Михайлов.

В умозаключение президентът Радев посочи, че българите са претърпели и не престават да живеят в сложни години , само че в никакъв случай българският спектакъл не е пустеел, а е бил светилникът за мнозина.

 Снимка 349285
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР