Президентът Румен Радев награди посланика на Украйна у нас Микола

...
Президентът Румен Радев награди посланика на Украйна у нас Микола
Коментари Харесай

Украинският посланик получи от президента орден Мадарски конник

Президентът Румен Радев награди посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с медал " Мадарски конник " първа степен.

Държавният глава означи, че това високо отличие е освен израз на огромното значение, което България отдава на връзките с Украйна, само че е и самопризнание за високите заслуги на дипломат Балтажи за развиване на връзките сред двете страни. Радев уточни, че обичайно другарските връзки сред България и Украйна имат здрава основа имат дълбоки културни и исторически връзки.

Нашите връзки получиха нов подтик след изрично декларираната европейска и евроатлантическа ориентировка на Украйна, сподели президентът. Той означи, че политическият разговор се развива интензивно, а и има изкривяване на отрицателната наклонност на спад на стокообмена. Румен Радев изрази и задоволството си от дейните връзки в региона на туризма, образованието, науката и културата.

Посланик Микола Балтажи уточни, че мандатът му като дипломат в България е съвпаднал с извънредно мъчно време за неговата страна и благодари за поддръжката на България за държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна, за систематичните промени, за европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна.

Горд съм, че имах опция да продължа почтено традицията на украинската дипломация в България, почнала с откриването на украинско посолство през 1918 година, сподели дипломат Балтажи. Оставям прелестната България с невероятни мемоари и топли усеща, ще ми липсват планините, приятелите и гостоприемните хора, сподели той.

В моята кариера това беше особена задача,но и специфична отговорност, използвах целия си опит и познания за богатството на българо-украинските връзки и съм уверен, че за тях има огромно бъдеще, съобщи посланикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР