Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса за бъдещи учители.

...
Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса за бъдещи учители.
Коментари Харесай

Президентът Радев награди победителите в конкурса за бъдещи учители

Президентът Румен Радев награди спечелилите в състезанието за бъдещи учители. В надпреварата се включиха към 400 души, които писаха есета на тематика " Най-важният урок. Послание към бъдещите ми възпитаници ". Кампанията е продължение на плана " Твоите 25 аргументи да избереш България ". Бизнесът поддържа български студенти и докторанти, които желаят да станат учители.

Есетата на 11 от бъдещите учители, взели участие в състезанието, привлякоха вниманието на журито. Всеки от тях си има своето виждане на какво желае да научи бъдещите си възпитаници.
Надежда Иванова - Моето обръщение е и постоянно ще бъде това да бъдат положителни. Камелия Делионова -Обичта е нещото,което би трябвало да усетят и предоставяне на опция да бъдат самостоятелни, себе си, развивайки се.
Българска национална телевизия е медиен сътрудник на състезанието, а измежду хората, които избраха най-интересните есета беше Геновева Радева, продуцент в " По света и у нас ".
Геновева Радева - продуцент, Българска национална телевизия: Конкуренцията беше доста огромна, прочетох доста хубави и доста откровени есета и съм обнадеждена, че толкоз доста младежи нямат самообладание да влязат в класните стаи и да учат бъдещите генерации на България. Искат да ги научат да бъдат положителни хора, да бъдат родолюбци, само че и космополити, да не се предават и да сбъдват фантазиите си.
Организатор на състезанието е " Прайс, Уотърхаус, Купър ", а Божидар Нейчев - старши съучастник в компанията, насочи пожеланието си към бъдещите учители със заглавието на песента " Обещай ми ярко минало ".
Божидар Нейчев старши съучастник в PwC: Настоящето е по-важно и от бъдещето, тъй като бъдещето го вършим в сегашното. Така че поисквам ви на всички вас във вашето бъдещо занятие ярко минало.
Президентът Радев е впечатлен от благосъстоянието от отговори в някои от наградените есета, които е прочел. На младежите пожела да съумеят да върнат възрожденския облик на " даскала ". Напомни, че учителската специалност е предопределение.
Румен Радев - президент на Република България: Учителят доближава до съзнанието на учениците, само че същинският възпитател доближава до техните сърца. И точно тази композиция на добър преподавател и добър възпитател може да завладее създанието, духа и сърцето на обучаемите. Това е нещото, от което ние имаме потребност.
Отличените бъдещи учители получават и по 6000 лв. годишна стипендия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР