Президентът Румен Радев мобилизира избирателите, които не одобряват досегашното управление,

...
Президентът Румен Радев мобилизира избирателите, които не одобряват досегашното управление,
Коментари Харесай

Политолог: Президентът мобилизира избирателите, които са против Борисов

Президентът Румен Радев активизира гласоподавателите, които не утвърждават досегашното ръководство, само че не могат да си показват Корнелия Нинова като министър-председател. Това сподели пред „ Фокус “ доцент Светослав Малинов, началник на катедра „ Политология “ в СУ „ Св. Климент Охридски “. Президентът Румен Радев активизира гласоподавателите, които не утвърждават досегашното ръководство, само че не могат да си показват Корнелия Нинова като министър-председател. Това сподели пред „ Фокус “ доцент Светослав Малинов, началник на катедра „ Политология “ в СУ „ Св. Климент Охридски “.
Той добави, че заради тази цел обръщението на президента е ориентирано към парламентарните избори идната година. Според него има необятно неодобрение към ръководството на ГЕРБ, само че Българска социалистическа партия не може се възползва от него, което прави нужна помощта на президента.

„ Президентът работи изпреварващо с оглед парламентарните избори. Повтарям, това наподобява най-логичното пояснение на това, че този ход стартира толкоз рано. Очевидно Българска социалистическа партия не може да се оправи. Очевидно Българска социалистическа партия няма да може да реализира смяната, от която България има потребност, ще би трябвало да търси сътрудници. Тези сътрудници не могат да бъдат легитимирани през Българска социалистическа партия. Ето за какво, президентът ще би трябвало да се нагърби с тази роля и той го прави “, акцентира политологът.

Светослав Малинов сподели още, че думите на президента уголемяват антиправителствените настроения, само че посочи, че те ще прелеят в поддръжка на новооснован политически план, а не към сегашната съпротива. Той добави, че към този момент има поръчки за основаването на сходни планове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР