Президентът Румен Радев лично ще участва в кампанията Да изчистим

...
Президентът Румен Радев лично ще участва в кампанията Да изчистим
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев запретва ръкави в Да изчистим България заедно

Президентът Румен Радев персонално ще взе участие в акцията " Да почистим България дружно " . От администрацията на президента се провежда и група доброволци, които ще се включат в почистването на София на 16 септември.

Дни преди старта на най-мащабната доброволческа самодейност у нас президентът одобри почетен плакет в символ на благодарност за поддръжката на институцията и персоналната си ангажираност със зелената самодейност. Отличието му бе връчено от Лиляна Боянова - едно от знаковите лица на bTV Новините и дипломат на акцията.

 Над 200 хиляди ръкавици и чували пътуват за акцията
Над 200 хиляди ръкавици и чували пътуват за акцията " Да почистим България дружно "

Обектите, които ще бъдат изчистени на 16 септември са над 700

До този миг в цялата страна са проведени над 430 акции за разчистване . Най-често апелите са за паркове, гори и бреговете на водоизточници. Това са зони, които посрещат хиляди туристи през лятото, а след дейния туристически сезон остават да тънат в отпадъци .

Това е повода за пр ъ в път денят на огромното разчистване да е през есента , с цел да се попречва отрицателното влияние, което оказват върху околната среда затрупаните под снега боклуци.

" Българският абсурд - чисти домове, а нечиста природа. Ако осъзнаем, че българската природа е нашият общ дом, България ще се промени ", разяснява президентът Радев.

Организаторите припомниха, че тази година акцията има спортен темперамент , а денят на огромното разчистване бележи началото, а не края ѝ.

Идеята е да има по-дългосрочни резултати, а точно - поддържане на чистотата на околната среда , установяването на положителни практики за генериране на така наречен нулев боклук, образованието и възпитанието на по-младите в грижа за природата.

" Вярвам, че когато сме обединени, можем повече . Нека бъдем един тим и на 16 септември за почистим България дружно, " прикани Лиляна Боянова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР