Президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Йордания

...
Президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Йордания
Коментари Харесай

Румен Радев ще се срещне с йорданския крал Абдула Втори в Аман

Президентът Румен Радев, който е на публично посещаване в Йордания по покана на крал Абдула Втори, ще се срещне с него през днешния ден в столицата Аман, оповестиха от прессекретариата на президента.

В кралския замък българският президент и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от техни величества крал Абдула Втори и кралица Рания. Във фокуса на визитата е задълбочаване на политическия разговор и на двустранните връзки, стимулиране на търговско-икономическото и капиталовото съдействие, както и партньорството в областта на защитата и сигурността. Очаква се да бъде разисквана и обстановката в Близкия Изток и миграционната рецесия.

Преди това в Аманската комерсиална камара Румен Радев ще открие Българо-йордански бизнес конгрес, в който ще вземат участие и компании от България в областта на осведомителните технологии, хранително-вкусовата индустрия и други В бизнес делегацията, която съпровожда президента, са включени представители на български компании в региона на отбранителната промишленост, които ще обсъдят със свои сътрудници от Йордания реализацията на общи планове.

Водената от президента делегация включва вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на 30 български компании, както и проф. Леандър Литов - началник на българския екип от учени в ЦЕРН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР