Президентът Румен Радев констатира, че в държавата е налице кризисна

...
Президентът Румен Радев констатира, че в държавата е налице кризисна
Коментари Харесай

Президентът видя криза в държавата заради чумата, НАП и F-16

Президентът Румен Радев установи, че в страната е налице спешна обстановка. Част от нея била рецесията с африканската чума, само че и хакерският пробив в Национална агенция за приходите, договорката за изтребителите и изборът на основен прокурор, съобщи Нова тв.
Заключението Радев направи при започване на инициираната от него среща със земеделския министър Десислава Танева, вицепремиера Томислав Дончев, екоминистъра Нено Димов и шефа на БАБХ във връзка болестта по свинете. " Тази рецесия е единствено част от цялата спешна обстановка - настрана от протичащото се с Национална агенция за приходите и с неизгодните правно- и стопански контракти за ф16, с набиращите мощ митинги за избора на новия основен прокурор " - бяха встъпителните думи на президента при посрещането на министрите. " В България недоволните постоянно са повече от протестиращите ", добави той.

" Държавата би трябвало да заявява подготвеност и дарба да се оправи с чумата - доста хора са наранени ", означи президентът и изрази предпочитание да получи повече информация за епидемията. Според него е нужно взаимоотношението на всички институтиции и необятна осведомителна акция за болестта.

Вицепремиерът Томислав Дончев изясни, че за решаването на тежката обстановка има отношение " половината уред на страната ". Десислава Танева пък напомни, че когато ГЕРБ беше съпротива по времето на служебния кабинет с министър председател Огнян Герджиков, назначен от президента, персонално тя е алармирала, алармирала е още в за проблем по одириране на програмата за развиване на селските региони. " Вие взехте отношение - толкоз за обективността ", добави тя. Танева означи, че ограниченията за битка със болестта са общоевропейски и регистрира, че досега са регистрирани общо 26 огнища на африканска чума.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР